ett brev till Annelie Enochson som hon nog inte kommer läsa, så jag predikar till de redan frälsta i stället

Mot bakgrund av kristdemokraten Annelies omtalade blogginlägg om att Hatbrottslagen är problematisk! eller snarare att Pride är hemskt komponerade jag följande lilla skrivelse. Till Annelie. Som jag epostade till henne. Tänk om hon läser sin epost!! :D
(För övrigt tycker jag att det är förbluffande hur såpass enfaldiga människor kan ta sig in i riksdagen. Och bra att såpass enfaldiga blir språkrör för gaylobbyhatarna. De får så mycket sämre genomslag då.)





Bästa Annelie.

Jag är säker på att du redan fått många brev angående ditt blogginlägg om hatbrottslagen och Pride.
Kanske har du även läst andra bloggares tankar kring ditt inlägg.
Så jag tillför nog inte något nytt nu, men kanske kan jag betona saken ytterligare.


För det första:

Hatbrottslagen innefattar bland annat skydd mot brott pga sexuell läggning.
Heterosexualitet är en sexuell läggning, varför du är precis lika skyddad av den lagen om du skulle bli misshandlad av heterofoba människor som bögar som blir misshandlade av homofoba människor.
Lagen säger ingenting om homosexuella som folkgrupp.
En grupp som däremot inte nämns i hatbrottslagstiftningen, men som är starkt utsatt för hatbrott är transpersoner, och det är på grund av sådana brister som Pride fortfarande är viktigt!

(Nu vet jag inte hur insatt du är i transfrågor, så jag vill poängtera att transpersoner inte bara är män i stringbaddräkt och rosa peruk på paraden, utan också till exempel människor som känner att deras kroppar är av fel kön. Om de då försöker bete sig och se ut som det "motsatta" könet riskerar de omedelbart allt från att bli utstirrade och få obehagliga kommentarer till att bli misshandlade eller våldtagna. Och hur konstigt man än tycker att det är att folk tycker sig "vara födda i fel kropp" så är det ändå rent sjukt att folk utsätter dem för kränkningar pga det, och därför måste lagen skydda även transpersoner!)

Under några dagar om året tar man då upp frågor som dessa, vilket till exempel i år har lett till att de flesta partier är överens om det inhumana i att tvångssterilisera människor som byter kön.
Just tvångssterilisering kan jag tycka att kristdemokraterna borde vara de första att skriva under mot, rätten att försöka skapa nytt liv!

För det andra:

Utdelning av löspenisar?
Vad har du fått det ifrån?
Jag har aldrig fått någon löspenis på någon Pridefestival jag besökt.
Däremot har det förekommit tävlingar där man kan vinna sexhjälpmedel. Det har då varit företag som anordnar tävlingar i reklamsyfte för sina egna produkter, inte något slags allmänt skattefinansierat utdelande.
Jag vet inte om det var dessa sexhjälpmedel/leksaker du inte gillar, men hys då lika mycket agg mot t.ex Apoteket som också har sådant i sitt sortiment!

För det tredje:

Att kalla regnbågsflaggan för RFSL:s flagga är som att kalla korset för Kristdemokraternas logga.

För det fjärde:

Att Expressen kallar invigningen för dekadent får stå för Expressen.

Mediatäckningen av det mesta koncentreras oftast kring det mest spektakulära. Det gäller lustmord, politikers förehavanden, chefers fallskärmar och givetvis också en festival som avslutas med en parad där det är fritt fram att klä ut sig som man vill.
De allra flesta som går i paraden klär inte ut sig!
Det är helt sant att Pride är sexualpositivt, men det innebär mest att man kan gå på workshops i sexualteknik eller HIV-testa sig på festivalområdet, där också kondomer delas ut.
Dekadens är visserligen ett subjektivt begrepp, men jag skulle inte säga att det förekommer någon utåtriktad allmän dekadens som man blir påtvingad som vanlig stockholmare.
Men vill man inte se folk i kroppsmålning och korsett kan man undvika att titta på paraden som varar ett par timmar. Oftast är det så många åskådare (300 000 - 500 000) att det är svårt att få en skymt, så det är inte ett stort problem.

Jag vet inte exakt vad som gjorde dig beklämd utifrån mediabilden, men betänk att journalister är människor, och precis som i ditt blogginlägg så är det lätt att publicera texter som är illa underbyggda, innehåller rena faktafel, och framförallt vinklar saker konstigt.

Tyvärr har säkert många som läst ditt blogginlägg fått bilden att Pride består av löspenisar, dekadens och bögar som hatar heterosexuella.

I själva verket består festivalen till stor del av konserter, föreläsningar, workshops och debatter, och hat finns det inte mycket av. Däremot kärlek och glädje.

RSS 2.0